E-mail: info@bekesandaustralia.hu | Tel.: +36-30/943-25-41

Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete

Kerékpárosbarát Békés

thumb1

Békés város nevét – vélhetően - a vár első ispánjáról, Bíkis főúrról kapta. A honfoglalás idején a Körös-közt Ond törzsének Barsa és Vatha nemzetsége foglalta el. A királyi vármegyehálózatba István király már az elsők között bekapcsolta Békést. A XV. században Corvin Jánosé lett a város, majd 1552-ben Szegedi Kis István megszervezte a református egyházközösséget és az iskolát.

Olvasson tovább

Esti kikapcsolódás Dánfokon

thumb1

Késő délután kikötnek a hajók Békésen, és az utazók sátrakban pihennek meg Dánfokon vagy közvetlenül a vízparton a Körös Menti Kishajókikötő- és átemelő területén. A kikötő mellett a Dánfoki Üdülőközpont komfortos feltételekkel várja vendégeit. Az este folyamán lehetőség nyílik a békési fürdő termálmedencéjében felfrissíteni a megfáradt izmokat, hogy másnap a túrát újult erővel folytathassák a csapatok.

Olvasson tovább

Kortalan kenuzás a Körösök vadregényes táján

thumb1

Minden természetszerető és vizet kedvelő vendéget vár a minden év júniusában megrendezésre kerülő „Egy hajóban evezünk” Vízitúra, melynek fő bázisa a Dánfoki Üdülőközpont. A résztvevők a két nap alatt a Körösök vadregényes táját ismerhetik meg, miközben Gyulától Köröstarcsáig kenukkal teszik meg a mintegy 38 km-es távot.

Olvasson tovább

A kacskaringós Körös

thumb1

Békéstől Köröstarcsáig tart a túra zárónapjának útvonala, ahol a kanyargós mederben izgalmas élővilág tárul az evezők elé. A part menti nádasból olykor kócsag száll fel, és a vízi világ meglepetések sorát tartogatja az út folyamán.

Olvasson tovább

A megújult békési fürdő magas színvonalú szolgáltatásokkal várja a látogatókat

thumb1

A Kettős-Körös bal partján fekvő Békés, kitűnő turisztikai adottságokkal rendelkező alföldi kisváros, ahol évről-évre egyre sokoldalúbb kikapcsolódási lehetőségek sora várja a városba érkező turistákat.

Olvasson tovább

Az áldásos békési gyógyvíz

thumb1

A természet föld alatt csörgedező kincseit, többek között a békési gyógyvíz jótékony hatásait bárki élvezheti. A város felújított gyógyfürdőjében – mely a megye legrégebbi fürdője és vizét már 1943-ban gyógyvízzé nyilvánították – két kút biztosítja a fürdő termálvízigényét.

Olvasson tovább

Gyógyuljon Békésen, a Gyógyászati Központban!

thumb1

A békési 53 ºC-os nátrium-hidrogénkarbonátos, metakovasavat és jódot is tartalmazó, régi hagyományokkal rendelkező gyógyvíz jó hatású ízületi bántalmakra, bizonyos nőgyógyászati- és bőrbetegségek kezelésére.

Olvasson tovább