Dr. Sándor Csaba előadása

Az előadás a városi könyvtár és az Ausztrália és Békési Polgárok Egyesületének közös szervezésében valósult meg, amely egy több részből álló előadássorozat első részét jelentette.

A közel másfél órás előadás során dr. Sándor Csaba a zarándokút történelmi, földrajzi és vallási vonatkozásai mellett személyes élményeit is megosztotta a hallgatósággal.

Első alkalommal 2010-ben vállalkozott az El Camino megtételére, egy közeli barátja biztatására, azóta már hat alkalommal járta végig a zarándokutat. Szívügyének tekinti az általa szerzett tapasztalatok, élmények átadását, remélve, hogy ezzel másokat is bátoríthat a zarándokút megtételére.

Az előadóról:

Dr. Sándor Csaba Békéscsabán született. 1982-1987 között a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerészettudományi karán tanult, majd 1992-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett szakgyógyszerész képesítést. 1996-ban Békés megye első privatizált gyógyszertárában kezdte meg magángyógyszerészi tevékenységét, azóta is Doboz községben dolgozik.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke, az országos gyógyszerészbálok főszervezője.

Vezetőségi tagja az Ausztrália és Békési Polgárok Egyesületének, az I. Ausztrál Jótékonysági Est egyik főszervezője. Hasonló feladatot lát el a 2019. október 05-én megrendezésre kerülő II. Ausztrál Jótékonysági Est esetében is.

Szenvedélyes utazó, az Antarktiszt leszámítva az összes kontinensen megfordult.

Barátja, Dr. Tokaji Ferenc biztatására vállalkozott először az El Caminora.

Nagy álma a Borostyánút megtétele.

Az előadássorozat második részére a 90. Ünnepi Könyvhét során, 2019. június 14-én kerül sor a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárban.

Az előadó Dr. Tokaji Ferenc (szintén az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének a tagja), aki Jézus ösvényein: Názárettől Kapernaumig címmel számol be készülő könyv- és filmprojektjéről.

Az előadó szintén végigjárta az El Caminot, élményeit a 2008-ban megjelent Buen Camino-Út a csillagok alatt, illetve a 2010-ben kiadott Emberségünk mértéke - Zarándokúton Fatimától Santiagóig - Buen Camino 2. könyveiben osztotta meg az olvasókkal.

02 1  sm 03