Egymillió forintot ajándékozott a békési Ausztrál egyesület!

Az összeg az I. Ausztrál Bál bevételéből gyűlt össze és Juhász Zoltán, az egyesület elnöke Dr Becsei László főigazgató főorvosnak adta át október 24-én.

jotekony 2Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének szervezésében 2018. október 13-án a Békés Városi Sportcsarnokban megrendezésre került az I. Ausztrál Jótékonysági Est.

A rendezvény fővédnökségét magyar részről Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, az egyesület tiszteletbeli elnöke, ausztrál részről Dr. Brendon Charles Hammer, Magyarország bécsi nagykövete vállalta, az est védnöke Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár volt.

Az est bevételét a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztálya számára ajánlotta fel az egyesület. A rendezvényen közel kétszázan vettek részt, a bécsi ausztrál nagykövetség két asztaltársasággal képviseltette magát. Az estet több közéleti személyiség, dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Máté János, a Miniszterelnöki Külpolitikai Főosztály főosztályvezetője és a megye számos polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

A jótékonysági est sikeréhez hozzájárultak az est fellépői, neves képző- és fotóművészek (Csuta György, Horváth Hajnalka, Pusztai Gábor Máté, Püski Sándor és Várkonyi János), valamint közel száz magánszemély és gazdasági társaság.

A Békés városon túlnyúló megyei összefogásnak köszönhetően a civil szervezet egymillió forint adományt adhatott át a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztályának. Az egyesület és a kórház kapcsolata több évre nyúlik vissza, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete már több alkalommal támogatta a kórház gyermekosztályait. A most felajánlott összegből infúziós pumpákat, pulzoximétert és betegfigyelő monitorokat szereznek majd be.

Az egyesület jótékonysági tevékenységét a jövőben is folytatni szeretné, Juhász Zoltán az egyesület elnöke bejelentette, hogy 2019. október 5-én megrendezik a II. Ausztrál Jótékonysági Estet, ismét a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztálya javára.

A jótékonysági est másnapján az ausztrál vendégek ellátogattak a gyulai kórházba, ahol dr. Becsei László, főigazgató-főorvos, valamint dr. Kövesdi József, osztályvezető főorvos rövid áttekintést adtak az intézményről, s annak működéséről. A látogatás során szóba került egy tudományos együttműködés lehetősége egy ausztrál intézmény és a Békés Megyei Központi Kórház között. Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete a kórházak közötti együttműködés háttértevékenységében is szerepet vállal.